Actorsstudio

Korte opleiding
scroll
Actorsstudio
Wil je een korte praktijkgerichte acteer-opleiding?

Professionalisering voor (aspirant) acteurs.
Als onafhankelijk acteerinstituut bereiden we je graag voor op jouw professionele acteercarrière.
Onze 'Actorsstudio' richt zich op mensen die professioneel willen acteren en graag in korte tijd op weg willen worden geholpen naar het werken als acteur.

 

Acteren kan je leren
Korte acteeropleiding
Professioneel acteren met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Onze Actorsstudio kenmerkt zich door een professionele aanpak waarin uitdaging, ondersteuning en aandacht voor ieders persoonlijke ontwikkeling de kernwoorden zijn.
Met onze korte acteeropleiding begeleiden we je stapje voor stapje in het bereiken van jouw doel.
Wij stellen in onze aanpak de acteur centraal en combineren zijn/haar persoonlijke ontwikkeling met het methodisch leren van het prachtige acteervak.

The actor has to develop his body. The actor has to work on his voice. But the most important thing the actor has to work on is his mind.

- Stella Adler

In onze Actorsstudio word je in drie maanden tijd, verdeeld over een aantal weekenden, intensief voorbereid op het werken in de hedendaagse acteerpraktijk.
Het volledige studietraject is verdeeld in 2 fasen die naadloos in elkaar overlopen
Fase 1 beslaat 56 lesuren.
Fase 2 beslaat 28 lesuren.
Daarnaast dien je tijd vrij te maken voor thuisstudie.
In al deze blokken wordt niet alleen aandacht besteed aan de inhoudelijke, creatieve kant van het acteren voor televisie of film, maar zullen we ook werken met verschillende acteerstijlen en teksten, zoals: drama, soap, comedy.
Tevens besteden we ook aandacht aan het doen van audities en aan andere aspecten van het acteursvak zoals het maken van een cv, inschrijving bij castingbureaus en veel meer...

Geïnspireerd door de meest invloedrijke acteermethodes van deze tijd
Speciale korte opleiding van 3 maanden

In onze aanpak zijn wij geïnspireerd door de meest invloedrijke acteermethodes van deze tijd zoals bijvoorbeeld; Lee Strasberg (The Method), Sanford Meisner (Meisner Techniek), Konstantin Stanislavsky, Stella Adler en anderen.
Samen met onze eigen jarenlange (inter)nationale ervaringen én de eisen van de hedendaagse acteerpraktijk, heeft dit geleid tot een speciale korte opleiding van drie maanden; onze Actorsstudio.
Onze Actorsstudio wordt dit jaar een keer gegeven, verspreid over zes weekenden per keer. Je hebt dus beperkte kans om hieraan te kunnen deelnemen.

 

To create, one must first question everything

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan verscheidene aspecten van het hedendaagse acteursvak.
Onze grootste aandacht zal uiteraard gaan naar het acteren voor de camera volgens onze speciale methode.

  • les van professionele acteurs/regisseurs
  • Certificaat na afloop
  • Toegankelijk voor mensen met acteer- en camera-ervaring

 

Enkele reacties

Beste Joost, bedankt voor alle kennis en inzichten die je ons hebt gegeven. Door middel van je humor en ervaringsverhalen, heb je ons geleerd dat acteren, naast een achtbaan van emoties, ook heel leuk kan zijn! Ook creerde je een fijne sfeer zodat iedereen zich kwetsbaar durfe op te stellen en kon groeien.

Lieve groet, van Joyce, Melissa, John, Larissa en Marijke Ex-cursisten/Acteurs

Hoi Joost, ik vind het jammer dat Actorsstudio is afgelopen! Het was een leuke groep en er hing een gezellige sfeer. Ik wilde je hierbij nog bedanken voor de erg leerzame lessen. Jouw manier van lesgeven vond ik prettig en ik leerde binnen 1 weekend zoveel meer bij! De karakter beschrijven (en begrijpen) was voor mij een echte eyeopener, en had ik niet eerder geleerd bij andere cursussen. Ik snap nu eigenlijk wat ik zeg tijdens een scene, it all makes sense now ;) Thanks Joost!!

Groetjes, Marleen Ex-cursist/Acteur

Hallo Joost, Het is al weer even geleden dat ik via jou een Masterclass bij Iris van Steinlein Productions heb gevolgd. Het is amazing hoe anders les je krijgt in vergelijking met Nederland. Ik ben er erg door geïnspireerd. Dit jaar heb ik weer lessen en workshops gevolgd in LA (o.a. van Eric Morris) en in Las Vegas. Super! En het is verslavend, dus dit jaar hoop ik weer te gaan.

Carolyn Ex-cursist/Acteur
NEXT
PREV