Bij acteren zul je zekerheden los moeten laten. Toe moeten staan hoe dat personage sommige dingen van je overneemt. Dat maakt de relatie met de regisseur ook zo belangrijk."

Sigourney Weaver
Veel gestelde vragen

Cursus Informatie

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.
Voor meer informatie over de Cursus-Data en de Prijzen kan je hier kijken op onze Info-pagina.

 

Waar worden de cursussen gegeven?

Wij hebben meerdere leslokalen/studioruimtes in Almere.
Al onze ruimtes zijn speciaal ingericht op castings en acteercursussen.
Zo zijn ze voorzien van: lesstudio, repetietieruimte, monitoren, camera's, blue- / greenscreen-wand, enz. Kortom; alles om te zorgen dat jij goed voorbereid wordt!
Het adres van de cursus waar jij bent ingedeeld wordt naar je toegezonden via E-mail.
Een routebeschrijving naar de locatie waar jij les krijgt wordt je gegeven bij je aanmelding.

Ons kantooradres is:
Wisselweg 33 - Almere, NL
Je kunt ons telefonisch bereiken op:
(+31)(0)365354796
en wil je ons een E-mail sturen, dan kan dat naar:
info@rjbstudio.nl

Is er een leeftijdsgrens?

De minimale leeftijd voor onze cursussen is 16 jaar. Een maximale leeftijdsgrens hebben we niet. Aangezien er acteurs/actrices in alle leeftijdscategorieen nodig zijn willen wij ook iedereen een kans geven

Moet ik ervaring hebben?

In principe niet. Afhankelijk van de te volgen cursus is ervaring niet vereist!
Uiteraard zul je begrijpen dat je zonder enige ervaring niet direct Acteren 2, 3 of de Actorsstudio kunt doen, maar dan eerst Acteren 1 moet volgen.
Onze cursussen worden op jouw persoonlijke situatie en ervaringsniveau toegespitst.
Wij houden bij de indeling van de cursus rekening met jouw ervaring en motivatie, zodat je in een groep terechtkomt die ongeveer hetzelfde kan en wil als jij.

Is RJBSTUDIO een erkende opleiding?

Ja. Sinds onze oprichting in 1996 worden wij erkend als een onafhankelijk opleidingsinstituut. Daarnaast zijn we ook erkend opleidingspartner van bijvoorbeeld het UWV op het gebied van acteurs en presentatoren. Dit houdt in dat wij voldoen aan alle eisen die worden gesteld zoals: opleidingsniveau, aansluiting met de praktijk, informatievoorziening, gediplomeerde docenten, klachtenmanagement, scholingsrapportage en organisatiestructuur.

Maar wat wij eigelijk belangrijker vinden is dat wij al sinds 1996 goed bekend staan bij zowel pers, ex-cursisten, castingbureau's en collega's.
Zelfs bij consumentenprogramma's als TROS-Radar staan wij goed bekend. (Kijk rustig op internet rond om dit bevestigd te krijgen)

Hoe lang duurt een cursus?

De cursussen Acteren 1, Acteren 2 en Acteren 3 bestaan allemaal uit één intensief acteerweekend van 14 lesuren plus thuisstudie.
De lessen van onze Actorsstudio vinden ook plaats in de weekenden en zijn verspreid over een periode van drie maanden.
Onze Summerschool en Winterschool duren een aaneengesloten week.
De lessen in de studio zijn: Zaterdag en Zondag van 10.00 uur tot ± 17.00 uur.
Hou er rekening mee dat door het karakter van de lessen wij ons het recht voorbehouden om, in jouw belang, de lessen later te beginnen of te beëindigen dan staat gepland.
Voor de meer individueel afgestemde trainingen kan de lesduur afwijken.
Wij hebben speciaal gekozen voor cursussen in de weekenden omdat wij uit ervaring weten dat, wanneer je echt verder wilt met het prachtige acteervak, je weinig hebt aan cursussen van 1 x in de week een paar uurtjes, waarbij je ook elke keer weer moet wennen aan elkaar en de les. Je bent dan juist erg gebaat bij een cursus waarbij je lekker achter elkaar door kan gaan met acteren. Op die manier is je ontwikkeling veel intensiever en optimaler.

Krijg ik een certifcaat?

Ja. Na de gehele cursus doorlopen te hebben volgt er een beoordelingsmotivatie door de regisseur en krijg je een beoordeling/evaluatie toegestuurd waarin jouw kwaliteiten en aandachtspunten staan.
Bij de beoordelingen van Acteren 2 en 3 ontvang je ook een puntenlijst, zodat je goed je vorderingen kunt bijhouden.
Verder hebben wij twee certificaten.
Certificaat 1: Na de drie fases (Acteren 1, 2, 3) te hebben doorlopen ontvang je een certificaat, als bewijs van deelname aan onze cursussen.
Certificaat 2: Hierna kun je doorstromen naar de Actorsstudio. Ook hiervoor ontvang je een certificaat. Meer informatie over de Actorsstudio staat op: www.actorsstudio.nl

Kan ik een keer komen kijken?

Je kunt altijd een afspraak maken om langs te komen om persoonlijk een en ander door te nemen of om te kijken waar je les krijgt.
Kijken tijdens de lessen staan wij niet toe, omdat wij onze cursisten (en wellicht ook jou dus) in een ongestoorde les willen leren acteren.
Ook de vele televisieprogramma's die bij ons willen filmen staan wij niet toe om redenen van privacy van onze cursisten.
Mocht je alvast willen weten wat er gebeurd bij een acteercursus van ons, kijk dan op onze video-pagina of op ons YouTube-kanaal

Hoe zit het met de 'Hollywood-connectie'?

Wij hebben een aantal goede conneties in Los Angeles (Hollywood) en New York.
Zo hebben wij al verscheidene cursisten op weg naar Hollywood kunnen helpen, maar hebben we ook regisseurs, van bijvoorbeeld The Actorsstudio in LA, naar Nederland gehaald voor een Masterclass.
Wanneer je na onze cursussen doorlopen te hebben geinteresseerd bent om in Hollywood L.A. verder te gaan, kunnen wij je op weg helpen middels onze contacten aldaar. Meer informatie volgt na afronding van de cursussen.

Kan ik de cursus kado geven?

Jazeker. Wanneer je een orginineel kado wilt geven hebben wij de: Acteercursus-giftcard
Geldigheid
De RJBSTUDIO Gift Card is geldig tot een jaar na afgifte. De datum van afgifte staat op de Card vermeld.
Waarde
De waarde van onze Gift Card bepaal je zelf.
Persoonlijk
Het is mogelijk de Card ook nog verder te personaliseren. Je kunt hem bijvoorbeeld op naam stellen of de afzender vermelden, maar het is ook mogelijk het bedrag aan te passen.
Elke cursus
De Card is inwisselbaar bij elke cursus. Dus of je nu net begint met acteren of de Card wilt gebruiken als aanbetaling bij de Actorsstudio. Je kunt de Card zonder problemen inleveren.
Hoe werkt het?
Je stuurt ons een mailtje met daarin de gewenste gegevens. Je krijgt van ons een factuur met het verschuldigde bedrag. Nadat het bedrag is voldaan, sturen wij de Gift Card naar het gewenste adres.

Van wie krijg ik les?

Aangezien wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben, werken wij uitsluitend met gediplomeerde en ervaren docenten/regisseurs/acteurs.
Voor de diverse cursussen werken wij met verschillende docenten/regisseurs/acteurs en cameramensen, maar in beginsel zullen velen van jullie les krijgen van Joost Buitenweg.
» BIO Joost Buitenweg.
Joost is afgestudeerd speldocent en acteert zelf al sinds 1988.
Hij heeft het acteervak geleerd uit de praktijk ondersteund met cursussen. Hij weet dus als geen ander wat het betekent om goede cursussen te krijgen om je droom te kunnen realiseren.
(INTER)NATIONAAL: Hij heeft gespeeld in vele theaterstukken maar ook in televiesieseries en films, zowel in binnen- als buitenland.
Joost is bekend geworden als allereerste 'soap-schurk' Rien Hogendoorn in GTST, speelde verder 10 seizoenen Lex in SamSam, maar ook bij Toneelgroep Amsterdam, Theater van de lach, in Vrouwenvleugel, Coronationstreet, Alibi, Schippers van de Kameleon, Als je verliefd wordt, Kees en Co en nog veel meer...
AWARDS: Voor zijn (acteer- en regie-) werk is hij meerdere malen genomineerd en onderscheiden geweest met o.a. Emmy Award, Televizierring, TrosTVster, GoudenGidspublieksprijs, Beneluxfilmdagen, en nog veel meer.
Naast acteren geeft hij sinds 1996 acteerlessen en regisseert hij sinds 2000 o.a. films, commercials en videoclips bij Pixelthis.
Naast Joost zullen vele andere bekende en ervaren regisseurs/acteurs jullie les geven of een Masterclass verzorgen.

Hoe zit het met de AVG/GDPR en Privacy?

Wanneer je jezelf wilt aanmelden voor een cursus, zullen wij wat gegevens van je vragen. Wij hebben jouw gegevens nodig om je zo goed mogelijk in te delen in een groep die bij jou aansluit. Jouw gegevens staan enkel op onze eigen computers en kunnen desgevraagd later verwijderd worden. Wij zullen jouw gegevens nooit doorspelen aan derden tenzij jijzelf daar expliciet om hebt gevraagd. Wij zullen jouw gegevens dus enkel gebruiken om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn binnen ons cursusaanbod. Wanneer je daar prijs op stelt kunnen we je via onze nieuwsbrief op de hoogte houden van; audities, cursussen, nieuwtjes en achtergronden m.b.t. het prachtige acteervak.

Voor meer informatie over de Data en Prijzen kan je kijken op onze Info-pagina.
Mocht je toch nog vragen hebben of verduidelijking willen hebben; bel of mail gerust, we zijn je graag van dienst.

Aanmelden